bevat-video
Roermond

Beter laat dan nooit, dacht Hetty Balendong uit Mheer. Ze is 86 jaar en heeft haar eerste boek geschreven. Dat bestaat uit herinneringen aan de oorlogsjaren in Roermond. Heel vaak vertelde mevrouw Balendong deze verhalen aan de keukentafel. Haar ki ...

bevat-video
Roermond

Geen enkel bisdom in Nederland heeft zoveel priesters verloren aan de Duitse bezetter als het bisdom hier in Limburg. Dat zegt oud-bisschop Frans Wiertz in een tv-uitzending van Geloofsbrieven van KRO-NCRV.

bevat-audio
Roermond

Op 30 december 1944 worden 2.800 Roermondenaren naar het Duitse Wuppertal gebracht om in de oorlogsindustrie te werken.

bevat-audio
Roermond

Het is 27 december 1944. De Duitsers verliezen het Ardennenoffensief. Door de hevige strijd in België ligt het Limburgse front sinds begin december stil.

bevat-audio
Roermond

Het is 24 december 1944. Van kerstfeest of kerst vieren is nauwelijks sprake. De bevolking in het bezette deel van Limburg lijdt enorm, met name in Roermond.

bevat-audio
Roermond

Op 11 november 1944 is het raak in Roermond: het zwaarste geallieerde bombardement dat de stad te verduren krijgt tijdens de oorlog, gelukkig ook het laatste. Door de bombardementen vallen in het centrum 33 doden en eigenlijk komt bijna heel het cent ...

bevat-audio
Herten

Op 19 februari 1945 vinden er troepenverplaatsingen plaats bij de Roer.

bevat-audio
Swalmen

Op 5 februari 1945 komt Frits Levels terug in Swalmen. Hij mag terug naar het veldhospitaal waar hij eind december terechtkomt.

Lees ook...

Cookie instellingen