bevat-video
Eijsden

75 jaar geleden werd kamp Auschwitz bevrijd. Om stil te staan bij de Holocaustslachtoffers is het monument Levenslicht ontworpen.

bevat-video
Margraten

Een traditie is geboren op de Amerikaanse begraafplaats in Margraten. Voor het eerst werden bij alle graven 'wreaths' geplaatst.

bevat-video
Maastricht

Richting de viering van 75 jaar bevrijding van Limburg bezochten veel oud-militairen of hun nabestaanden de provincie en speciaal de Amerikaanse begraafplaats in Margraten.

bevat-video
Zuid-Limburg

Op 12 september 1944 staken de eerste Amerikaanse militairen de Nederlandse grens over in Zuid-Limburg. De bevrijding was begonnen. Een strijd die veel indruk maakte op tijdgenoten. Driekwart eeuw jaar later kunnen ze nog steeds opvallend nauwkeurig ...

bevat-audio
Eijsden

Emiel Duysens, burgemeester van Eijsden: Op 13 september 1944 waren de Amerikanen bezig met een opmars richting Maastricht. 25 jaar geleden hebben we ooggetuigen van de geallieerde opmars door Limburg gesproken over hun persoonlijke ervaringen. Met ...

bevat-audio
Mesch

25 jaar geleden hebben we ooggetuigen van de geallieerde opmars door Limburg gesproken over hun persoonlijke ervaringen. Met die getuigenissen hebben we nu een nieuwe serie gemaakt om de bevrijding te vieren.

bevat-video
Mesch

Harrie van Veen, een Limburger die op 12 september 1944 samen met Amerikaanse troepen als hospik Nederland binnentrok bij Mesch.

Lees ook...

Cookie instellingen