De hele wereld denkt vandaag aan Auschwitz en de Holocaust. Het is 75 jaar geleden dat het concentratie- en vernietigingskamp van de nazi's werd bevrijd door het Russische leger.
75 jaar na het einde van de Tweede Wereldoorlog komen nog steeds bijzondere verhalen tevoorschijn over die ingrijpende periode. Neem nou het verhaal van Matty Tugendhaft. Hij was een klein manneke van vijf die met zijn vader en moeder in Maastricht ...
In Terug naar de plek gaan basisschoolkinderen op zoek naar sporen en verhalen die de Tweede Wereldoorlog in hun eigen omgeving achterliet. Samen met ouderen, de kinderen van toen, keren ze terug naar de plek waar tijdens de Tweede Wereldoorlog het ...
De kunst van het herdenken staat centraal bij een tentoonstelling in het gouvernement in Maastricht die tussen 7 februari en 12 juni 2020 te zien is.
Vandaag, 23 januari 2020, gaan jongeren naar kamp Westerbork in Drenthe om daar een gedeelte van de namen voor te lezen van de 102.000 slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog. Dat lezen is woensdag begonnen en gaat onafgebroken door tot maandagmidda ...
Decennia na de bevrijding staat het leven van Jack Aldewereld nog altijd in het teken van de zoektocht naar de geschiedenis van zijn vermoorde familie.
Waar in Limburg in de Tweede Wereldoorlog verzet ontstond, speelde de lokale geestelijkheid daarin vaak een belangrijke rol.
Op 30 december 1944 worden 2.800 Roermondenaren naar het Duitse Wuppertal gebracht om in de oorlogsindustrie te werken.
Het is 24 december 1944. Van kerstfeest of kerst vieren is nauwelijks sprake. De bevolking in het bezette deel van Limburg lijdt enorm, met name in Roermond.