Op 19 november 1944 vindt het dertiende en laatste bombardement op Venlo plaats. Geallieerde vliegtuigen hebben de stad al 12 keer eerder bestookt met als doel de vernietiging van de Maasbruggen.

Een dag eerder werd de spoorbrug over de Maas gesloopt, maar de verkeersbrug staat nog. Alle bombardementen hebben in totaal aan 300 burgers het leven gekost. Harry Keulards weet nog dat de gevoelens in Venlo tegenover de geallieerden niet altijd positief waren:

Veel Venlonaren hebben intussen hun stad te verlaten. Want zelfs tussen de bombardementen door is het niet veilig in de stad. De Duitsers houden nog regelmatig razzia's.

Dat zijn grote zoekacties naar mannen tussen de 16 en 60. Zij worden dan opgepakt en naar Duitsland gestuurd om in kampen te werken. Na tien uur 's avonds willen de meeste mensen Venlo uit zijn, want dan is het het gevaarlijkst in de stad. Harry Keulards:

Harry maakt zelf ook een keer een bombardement mee wanneer hij op straat is:

Ook op 19 november lukt het de geallieerden weer niet om de Maasbrug te vernielen. Op 25 november 1944 zijn het de Duitsers zelf die de brug opblazen. Dit doen ze om de geallieerden te dwarsbomen die dan de stad dreigen te bevrijden.